CBD olie in Groningen

cbd olieEen deel van de fotoshoot is op de Groningse grond gedaan. Het andere deel is natuurlijk in de studio gedaan. Goede productfotografie gebeurt namelijk in de studio, waar de achtergrond, de display en het licht goed kan worden geregeld en bijgesteld.

Tijdens de fotoshoot in Groningen, op het boerenland, met de Groningse boer, vroeg ik hem: Wat heeft ertoe geleidt dat je de hennepplant bent gaan produceren? Ik had totaal geen verwachting bij het antwoord, want de nuchterheid van de Groningse boer, wat in mijn ogen ook vooral conservatisme is, past voor mij totaal niet bij het produceren van de grondstoffen van een mogelijk nieuw medicijn wat zijn oorsprong heeft aan de andere kant van de wereld. Toch was het antwoord van de boer erg logisch en heel Nederlands. De boer antwoordde mij: omdat er vraag naar is. Dit antwoord deed mij erg denken aan de Nederlandse handelsgeest, wat zover als het platteland van Groningen is doorgedrongen.

Veel boeren zijn continue bezig met handel. Ze werken namelijk in hun eigen commerciële bedrijf. Ik, als stadskindje, had toch het idee dat een boer vooral doet wat ie altijd al heeft gedaan. Of zelfs wat zijn vader en grootvader al deed. Bijvoorbeeld koeien houden voor melkproductie. Of sla verbouwen. Toch zijn er meer innovatieve boeren dan ik dacht. Zij proberen simpelweg geld te verdienen en spelen in op een vraag die er is. Deze boek heeft slim ingespeeld op de vraag naar lokaal verbouwde hennep. Daar doet hij goed aan. Voor hem heeft het geleidt tot een succesvolle productie.

Fotoshoot voor Name It met kinderen

name itLaat ik het maar meteen eerlijk toegeven: Ik heb zelf geen kinderen. Ik zie mezelf nog als jong, zit in de bloei van mijn leven (zo voelt het tenminste) en ben momenteel met andere dingen bezig. Kinderen passen hier simpelweg nog niet in.

Ik heb dus tot op heden nog weinig ervaring met kinderen. Ik zie kinderen absoluut niet als lastig en sta ook totaal niet negatief tegenover kinderen. Toch kunnen kinderen zeker druk zijn en is met name het werken met kinderen (dus vanuit een professioneel oogpunt) vermoeiend en een uitdaging.

Toch werk ik regelmatig met kinderen. Ik doe met regelmaat fotoshoots voor kledingmerken en kledingwinkels. Ook in familiefoto’s staan vaak kinderen, al nemen dan de ouders vooral de verantwoording over hun kinderen.