Nieuwe klant: Name It

name itIk had erg zin in de fotoshoot voor Name It. Het is namelijk een nieuwe klant voor mij. Name It is een kledingmerk voor kinderen. De kleding van Name It is met name stoer, maar ook stevig. Het heeft dus goede kwaliteit. Dat zijn eigenschappen waar ouders naar opzoek zijn bij kleding voor hun kinderen. Name It is een populair Nederlandse kledingmerk voor kinderen. Ze verkopen veel kleding aan Nederlandse winkels, maar ook enkele ketens. Ook richten ze zich sterk op online verkopen. Amazingkids.nl is een van de grotere online kinderkledingwinkels waar ook Name It verkrijgbaar is met een groot assortiment.

Omdat het een kinderkledingmerk is, hebben ze verschillende lijnen. Ten eerste hebben ze de lijnen aangepast op de seizoenen. Dus een zomerlijn, winterlijn, herfstlijn en lente-lijn. Daarnaast hebben ze ook een jaarlijkse lijn voor feestkleding, waar met name gepaste feestoutfits in zijn opgenomen. Elke kledinglijn moet gefotografeerd worden. Dit dienen foto’s te zijn van modellen met de kleding aan, maar ook van alleen de kleding. De eerste foto’s worden gebruikt voor marketingdoeleinden, zoals reclames, banners en de afnemers kunnen deze foto’s gebruiken. De laatste foto’s (van slechts de kleding) worden gebruikt voor verkoop online.

Je kan dus begrijpen dat het een belangrijke opdracht voor mij is. Wanneer de klant tevreden is, zullen ze mij vaker vragen en dan heb ik regelmatig werkopdrachten voor Name It

Toch blijft het een uitdaging om met kinderen te werken. Fotoshoots houdt in dat er lang moet worden gewacht door de modellen. Volwassenen kunnen zichzelf in de hand houden, kinderen niet. Kinderen worden onrustig en krijgen te veel prikkels. Toch moeten ze tijdens de shoot geconcentreerd en rustig te werk gaan en aanwijzingen goed opvolgen. Wanneer ze tijdens het fotograferen nog steeds onrustig en geprikkeld zijn, is er een grote kans dat er geen goede foto’s uitkomen.

Het is dus zaak voor een goede fotograaf om de kinderen op hun gemak te stellen en te zorgen dat ze rustig en geconcentreerd te werk gaan tijdens het maken van de foto’s. Dit is een sociaal talent wat de fotograaf moet beheersen. Wanneer de fotograaf dit juist doet, kunnen er prachtige foto’s uitkomen.

Gelukkig was mij dit ook gelukt. Ik was zelf verbaasd hoe makkelijk mij dit af ging en hoe leuk ik het eigenlijk vond om met kinderen te werken. Ik merkt een bepaald synergie tussen mij en de kinderen. Dit deed mij denken. Ik sloot de dag erg tevreden af. 

Liefdeskiekjes is er voor jouw liefdes fotoshoot

cbd olieOndanks dat mijn naam er wel naar verwijst, hou ik mij bezig met allerlei soorten fotografie naast specifieke liefdes fotoshoots. Ik heb voor de naam ‘liefdeskiekjes’ voor mijn bedrijf gekozen omdat ik het ontzettend leuk vind om koppels te fotograferen.

Wanneer er mooie synergie is tussen de twee personen, is het ontzettend leuk om dit juist vast te leggen op een foto. Een gelukkig paar fotograferen lijkt misschien makkelijk, maar het vastleggen van de liefde in de ogen en de lach van beide personen is geen makkelijke opdracht. Het gaat erom om precies op het juiste moment, vanuit de juiste positie met de juiste scherpte de juiste onderdelen van het gezicht te benadrukken. Deze foto kan lukken met de juiste ervaring in en expertise van fotografie.