Let op het energietarief

Hierdoor loopt het energietarief fors op in 2018

Het energietarief is aan het stijgen maar dat wisten we langzaam maar zeker al. De stijging gaat nu langzaam te zien zijn. De elektriciteits- en gasrekening gaat fors oplopen in het tweede deel van 2018. De stijgende prijzen voor olie, kolen en door het verminderen van de CO2-uitstoot zorgen voor een sterk stijgend energietarief op de termijn markt.

Aanleiding stijgend energietarief

Op de termijnmarkt worden de prijzen voor latere aan- en verkopen vastgelegd. De aanleiding van de stijging van het energietarief op deze markt zou te verklaren zijn doordat de Verenigde Staten zich op 8 mei heeft teruggetrokken uit het Iran-akkoord. Het is nog maar onduidelijk welke impact de hernieuwde sancties gaan hebben. De gevolgen zijn nu al merkbaar: na de bekendmaking van Trump stegen de olie- , gas- en elektriciteitsmarkt direct.

Ook door de aanpassingen in het energieakkoord wordt het energietarief steeds een stuk duurder. Nederland zal in zijn geheel moeten betalen voor het hoge energieverbruik van de afgelopen jaren en het vervuilen van het milieu door het overmatig gebruiken van gas en stroom. Het energietarief gaat al telkens omhoog door de overheidsheffingen en belastingen, om zo het energieverbruik flink terug te schroeven. Helaas gaat dit nog niet zo als gepland en zal ook deze kostenpost van het energietarief een stuk gaan stijg.

Door deze beweging op de energiemarkt blijven de energietarieven in de aankomende maanden stijgen. Wanneer je contract binnen nu en jaar afloopt of misschien al is afgelopen kun je je energietarief flink gaan verlagen door alvast een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Hierdoor zet je de tarieven voor de komende jaren opnieuw vast, waardoor jij niets merkt van deze stijging. Mochten de tarieven over een jaar weer gaan dalen, dan kun je altijd weer overstappen naar een andere energieleverancier.  Wanneer je hier zelf niet uit komt, dan kun je gebruik maken van een energievergelijker die samen met jou het energietarief verlaagd. Hierdoor hoef je zelf niets te doen en regelt een energiespecialist alles rond om je energiecontract voor je. Een lager energietarief is makkelijker dan je denkt, start vandaag nog!